Във ВМЗ Сопот случаите на коронавирус вече са 16

Организацията, създадена към момента във Вазовски машиностроителни заводи - Сопот, позволява извършването на непрекъснат производствен процес в условията на Ковид-19. Не се предвижда прекъсване на работата, не се отказва ползването на отпуск. Това съобщи изпълнителният директор на предприятието инж. Иван Гецов. Той каза, че дружеството е подсигурено с необходимите договори.

"И всички заедно ще преодолеем предизвикателството, породено от вируса Ковид-19. В периода 20-24 юли в оръжейницата са регистрирани две положителни проби за Ковид-19 – на служители от звено, осъществяващо контрол върху произведената продукция в един от цеховете. Ръководството незабавно предприема мерки и служителите са карантинирани. От направените тестове на контактни лица, положителни проби дават още осем човека от същото звено", се посочва в прессъобщението до медиите от директора на ВМЗ.

Към днешна дата има потвърдени нови случаи на вируса и в други структури на ВМЗ. Така общият брой в предприятието става 16.

От ръководството увериха, че се предприемат адекватни мерки, карантиниране и събиране на информация за контактни лица. Всичко се извършва в тясно взаимодействие със съответните държавни органи.