ВМЗ осигурява средства за неотложен ремонт на НЧ "Иван Вазов" в Сопот ВМЗ Сопот са готови да окажат необходимото съдействие за неотложен ремонт в знаковата културна институция в Сопот - Народно читалище "Иван Вазов 1871", се посочва в прессъобщение до медиите.
Ръководството на държавното дружество планира помощ за възстановяване функционалното състояние на зрителната зала чрез ремонт на покривната конструкция. В писмо до ВМЗ читалищното ръководство е потърсило съдействие, тъй като Община Сопот не предприема мерки да ремонтира поне тази част на покрива.
„Съветът на директорите на ВМЗ ще разгледа внесеното от Читалището предложение, съдържащо необходимите конкретни дейности. Благодарение на тяхното реализиране, жителите на Сопот и Анево ще могат отново да ползват пълноценно базата на културната институция. Това е целта на партньорството ни с екипа на Народно читалище „Иван Вазов – 1871г.” – хората да посещават без затруднения зрителната зала.”, каза изпълнителният директор на оръжейницата д-р инж. Иван Гецов. По думите му „...със съдействието на синдикалните организации в дружеството е създадена организация за осигуряване на културното обслужване на работниците и служителите, за което разчитаме основно на читалището в Сопот. Удовлетворени сме, че помагаме на едно истинско средище на образованието и културата в района”.