В Сопот отвори врати нов хранителен магазин. Обектът е разположен на площ от 200 кв.м. в центъра на града. Собствениците на магазина благодариха на ръководството на общината за гласуваното доверие. Кметът Деян Дойнов каза, че основната цел на публично-частното партньорство е създаването на по-добра социална и търговска среда, която да насърчи алтернативната заетост в града, както и откриването на нови работни места.
"На собствениците пожелавам големи търговски успехи. Радвам се, че заедно успяхме да направим нещо ползотворно в града", каза Дойнов и отбеляза, че от последните дни има още две хубави новини - едната е, че общината е подписала договор за безвъзмездна помощ на стойност 800 хиляди лева за подобряване на градската инфраструктура на и около ул. "Йордан Ненов", а другата е, че общината е спечелила дългоочакваното дело с Оперативна програма околна среда на стойност 1 200 000 лева.
В хранителния магазин ще бъдат открити 15 нови работни места. Водосвет за здраве и благополучие бе извършен от архиерейския наместник на Карловска духовна околия свещеноиконом Марко. Той подари на собствениците икона на Св. Богородица.