Напрежение заради липсата на вода в Сопот. От ВиК Карлово казаха, че причина за преустановяване на водоснабдяването в града от вчера са няколко аварии и недостатъчните водни количества във водоизточниците.
Председателят на СС "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов и целия изпълнителен съвет на структурата дойдоха пред общината, за да попитат каква вина има военния завод за проблема.
Атанасов коментира, че временно изпълняващият кмет на общината Николай Новаков е разпространил неофициално информация в целия град чрез една жена, че вина за липсата на вода носи ВМЗ.
Новаков посочи, че общината работи само с официални документи, а такива не са издавани по проблема с безводието. Той определи като несериозно твърдението на лидера на "Подкрепа" във ВМЗ "една жена каза..."
Ако още веднъж водата в Сопот спре за 24 часа, общината ще обяви бедствено положение. "Ако не го направим от РЗИ ще дойдат и ще затворят детските градини", посочи Новаков и допълни, че като институция са в постоянна комуникация с ВиК Карлово, но от там имат технически проблеми, които трябва да решат, за да не създават проблеми на всички свои абонати.
От ръководството на водното дружеството съобщиха, че и към настоящия момент има авария на главен водопровод край Христо Даново. Вода няма в целия град Сопот, включително и във ВМЗ. На място са екипи на ВиК. До края на деня ще стане ясно дали ще бъде въведен режим на водата.