Със средства от бюджета на община Сапот сградата на бившето училище ще бъде ремонтирана и модернизирана. В двора ще бъдат изградени детски и спортни съоръжения.
" В многофункционалната сграда ще бъдат предлагани много услуги, които ще бъдат в полза на всички жители на Анево. Държа да подчертая, че този момент, в който сме се събрали тук, е плод на много усилия и труд. Дължи се на доброто взаимодействие между общинска администрация и кмета на Анево", посочи в приветственото си слово кметът на община Сопот Деян Дойнов. Той благодари и на всички общински съветници, които са подкрепили финансовата възможност, за да бъде осъществена прекрасната сграда.
Кметът на Анево Николай Николов каза, че има визия как да се развива населеното място в следващите четири години.
" Преди няколко дни няколко младежи, които искат да се кандидатират за кметове казаха, че нищо не се е направило в селото през последните години. За мен е обида. Това е меко казано кощунство. Това си е техен проблем. Нека бъдат живи и здрави. Ние имаме визията как да развиваме инфраструктурата. Работим я на етапи, защото всичко опира до средства", заяви кметът на Анево Николай Николов.
Отец Матей извърши водосвет и благослови присъстващите. Събитието уважиха много общински съветници и жители на Анево.