Актуализацията на бюджета в частта за капиталови разходи бе на дневен ред на заседанието на комиисите към ОбС-Сопот. С нея се цели да бъдат разпределени в бюджета завишение на кредит с 310 хиляди лева до сумата от 750 хиляди лева, нужни за ремонттни дейности. Сумата бе заложена в бюджета за тази година, но бе орязана от част от общинските съветници до 440 000 лева при гласуването му. Последваха градски събрания, на които хората категорично се обявиха за тегленето на кредит в размер на 750 000 лева, за да може да се осъществят всички ремонти. Средствата ще отидат за покрива на читалището, ремонти в кв. „Сарая“, както и облагородяване на двора на новоизградената многофункционална сграда в Анево, като до 15-20 дни ще има избран изпълнител на този проект. Очакваме дейностите в Анево да приключат до средата на месец декември, съобщи днес зам.-кметът на Сопот Николай Новаков.

И днес съветниците не бяха единни при гласуването на становището. Десет се обявиха в подкрепа, двама бяха против, а един гласува „въздържал се“. Предстои актуализацията на бюджета да бъде гласувана идната седмица по време на редовното заседание на ОбС-Сопот.
Общинските съветници приеха още за сведение отчета за изпълнение на бюджета за 2021 година на днешното заседание на комисиите към парламент в Сопот. Припомняме, че отчетът бе представен пред обществеността миналата седмица. Протоколът от общественото обсъждане също бе приет за сведение.

Съветниците вкараха за разглеждане и въпроса с ремонта на покрива на пенсионерския клуб. За тази дейност има гласувани в бюджета 100 хиляди лева. Предстои да бъде обявена процедура за избор на изпълнител. Докато тече процедурата и последващият ремонт сградата няма да се ползва от пенсионерите.