Фондация "Петър Манджуков" дари на болницата в Сопот значително количество предпазни маски, калцуни, спирт и дезинфектанти. Здравното заведение се очаква да се върне към нормалния начин на работа в началото на следващата седмица. Кметът на общината Деян Дойнов благодари на дарителя Петър Манджуков.
"Благодаря на г-н Петър Манджуков, затова че в условия на изпитание и трудности подаде ръка. Радостен съм, че г-н Манджуков за пореден път доказа, че е велик българин, човек с огромно сърце. Нека това дарение е пример за всички, че не трябва да забравяме корените си и пътя, по който вървим в живота. Дарението ще послужи на доброволческите екипи, които доставят основните хранителни продукти и медикаменти на самотноживеещи и трудноподвижни възрастни хора, както и на персонала в болницата", каза общинският кмет Деян Дойнов.
Управителят на болницата д-р Стефан Анастасов също отправи своята благодарарност към дарителя и отбеляза, че дарение от този вид е жизненоважно за болничното заведение.
" В условия на финансова криза всеки един дезинфектант или консуматив е много важен. В следващите дни се очаква да дойдат първите пациенти, а ние нямаме абсолютно никаква защитна система. Важни са всяка една ръкавица и милилитър дезинфектант или спирт. За това изразявам искрена надежда, че ще се отзоват и други представители на предприятия в района и бизнеса", посочи д-р Анастасов.
Към момента болницата в Сопот разполага с минимално количество предпазни облекла и щитове.