12 годишната състезателка на Триатлет сбъдна мечтата си да бъде балканкска шампионка. Та вече гледа към следващото предизвикателство:
София Петрова: "Едната ми мечта беше да стана балкански шампион, обаче всички ми пожелават да стана и европейски и аз също много искам".
Младата спортистка тренира в СК "Триатлет" от 2 години. Зад гърба си вече има много спечелени медали от национални първенства и турнири. Тя е шампион на България при 12 годишните. На Балканиадата в Македония успя да се пребори за златото в оспорвана конкуренция от 30 състезатели, сред които и момчета. Решаващо за крайното класиране бе представянето й в бягането:
Иван Попов - треньор на СК "Триатлет" Баня: "Тя има даденост да бяга много добре и може би в това състезание тя спечели с последната дисциплина бягането..."
Постижението си в Македония София смята, че дължи и на доброто си представяне в дисциплините плуване и колоездене:
София Петрова: "Настигнах две момчета, изпреварих ги те останаха зад мен и след като си оставих колелото почнах да бягам. Те се забавиха малко на зоната за смяна и от там станах първа".
Вяра Янчева и Теодор Атанасов от отбора спечелиха бронзови медали на балканското първенство в Македония в категорията 10-12 години.