Поредно публично обсъждане се проведе в Сопот. То бе организирано от ръководството на Общината. Зам.-кметът Николай Новаков обясни подробно кое налага да има завишаване на план -сметката за 2022- ра година.
"Първо неискаме градът да бъде поставен под дефицит и второ няма как едни и същи юридически лица да плащат високи такси в съседна Община, а иначе да имаме претенции.
Знам, че хората имат право да бъдат критични, но трябва да си отговорим на каква цена. Ако хората преценят, че са високи таксите, но още два месеца ще даваме информация на всеки, който пожелае и чак след това докладната записка ще бъде внесена до Общинският съвет. Достатъчно е да се прочете докладът, който е от 4 страници. Другата седмица започваме подготовка на новия бюджет в разходната част. Първо ще работим какви ще бъдат разходите за детските градини, културния календар, спортния. Ще поканим заинтересованите страни, за да кажат от къде да вземем приходите", коментира зам.-кметът Новаков.
Той посочи, че увеличението на новата план-сметка е с около 300 000 лева и добави, че обсъждането са уважили само трима общински съветници.
"Обиден съм на другите 14 съветници. Цифрите от дъската бяха изтрити. Ще помоля председателя на местния парламент тази дъска да стои, защото това говори, че дебатът за Сопот отново липсва, няма прагматично бюджетиране", каза още Новаков.