" В доклада на Сметна палата за периода 2014-2015 - година има само дребни административни пропуски. В основата са нарушения по Закона за обществените поръчки като например не се вижда датата на профила на купувача за няколко обществени поръчки. Този доклад бе подписан още през юли 2016-та. Нямам наложени глоби, няма нанесени щети на Общината, няма кражби и злоупотреби. Става въпрос за елементарни административни пропуски", това коментира бившият кмет Веселин Личев по повод прессъобщението на сегашната управа на Общината за изпратен силно негативен доклад на Сметна палата за периода 2014-2015 - та година.

" А защо нямаше събираемост на такса смет и данък сгради? Защото през 2014 година ВМЗ беше в много тежко финансово състояние, имаше бунтове, протести. Не дадох на ЧСИ данъкоплатците, защото постъпих преди всичко като човек", каза Личев.

Той добави, че успешно са приключили 55 проверки от държавни и европейски институции на администрацията.

"Тази администрация освен, че създаде Община Сопот от гола поляна, успя от 264 общини да нареди Сопот на 8-мо място в България. И през последните години на управление бе в първата десятка. И до момента администрацията е добре приета в централната изпълнителна власт, на областно и централно ниво в лицето на всички министерства", заключи Веселин Личев.