Преподавателите от ПГ "Ген.Вл.Заимов" в Сопот дариха средства от заплатите си, за да бъдат закупени продукти, с които в следващия един месец да приготвят обяд и вечеря за всички медици в Ковид отделението на карловската болница.

Хуманната инициатива стартира в Деня на християнското семейство 21-ви ноември и вече четвърти ден учителите по специалностите "Кетъринг и готвач" и "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия" приготвят вкусен обяд и вечеря за хората от първа линия в района.

Директорът на учебното заведение Катя Адърска каза, че целта на инициативата е да бъдат подкрепени медиците като бъде засвидетелствано дълбоко уважение към тях.

Вече трета седмица учениците учат в електронна среда поради много заболели преподаватели и техни близки.

" В тези трудни времена най-важното е да бъдем единни. Колегите подкрепиха тази инициатива с голям ентусиазъм. Продуктите, които закупихме ще стигнат за следващия 1 месец, но аз мисля, че има много хора в региона, които ще подкрепят нашата кауза, за да продължим до края на пандемията", посочи директорът от ПГ "Заимов". Адърска каза, че всичко, което приготвят се заснема и учениците могат да го видят.

Тази вечер преподавателите сготвиха пълнени чушки с кайма и крем карамел.