С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя бе отбелязана 162-та годишнина от рождението на генерал-лейтенант Георги Вазов. В церемонията участваха военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и военния духов оркестър.
Великият български пълководец оставя следи в съвременната Българска история с героичните си победи и със съществения си принос за превземането на Одринската крепост по време на Балканската война. Все още отекват паметните думи на българския генерал, с които той повдига духа на своите воини, преди победния щурм и овладяването на Одринската крепост: „Напред ни чака слава и мир. Назад – безславие и смърт!”
Почит към живота и делото на героя пред Мемориалния комплекс на двамата братя - генералите Георги и Владимир Вазови в Сопот отдадоха кметът на Община Сопот Деян Дойнов, командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, представители на патриотични организации и родолюбиви граждани.
Слово в памет на генерал Георги Вазов произнесе общинският кмет Деян Дойнов. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя.