Сопот чества 17 години от възстановяването на общината Кметът на община Сопот Деян Дойнов връчи на почетния гражданин Петър Манджуков символичния ключ на града по време на тържествена сесия в новия парк "Сарая". Дойнов му подари и специален подарък - златна карфица.

Фондация "Петър Манджуков" дари детска площадка и фитнес уреди на открито. По време на церемонията стана ясно, че след две седмици трябва да започне и озеленяването на новия парк.

Официален гост бе пловдивския митрополит Николай, който също е почетен гражданин на Сопот. Негово Високопреосвещенство посочи, че Петър Манджуков е съзидател, тъй като като човек е осъзнал много добре какво значение има духовния градеж на нашия народ. Приветствия към почетния гражданин отправиха председателят на Общински съвет Нели Пенева и общественици.

Тържествата в Сопот започнаха с военен ритуал и издигане знамената на България, Европейския съюз и на Сопот. Актьорът Николай Урумов рецитира стихотворението "Сопот" на Иван Вазов. В приветственото си слово кметът Деян Дойнов подчерта, че се чества една от най-значимите дати в историята на общината. Той каза, че тя върви в правилната посока и благодари на всички, които са участвали по барикадите, за да отстоят автономията на общината.

В къща музей Иван Вазов бе открита документална изложба на националния Исторически музей посветена на 170-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература.

Честванията завършиха с постановката "Мъжка задушница" на Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе с участието на Николай Урумов.