След разгорещените дебати по време на извънредното заседание на Общински съвет Сопот миналия ден, заседанието на ПК по Административно правни въпроси се проведе присъствено. Комисията разгледа две докладни записки, едната от които бе относно Изменение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите. Водещ на заседанието бе общинския съветник Евгени Димов.

След заседанието зам.-кметът на Сопот Николай Новаков коментира като каза, че заседанието е преминало в много добра атмосфера.

"Беше преразгледана много важна докладна. Лекуването на страстите на един определен човек донесе големи вреди на Сопот. Учудващо е това, което председателя на Общинския съвет заяви миналия ден, че тази комисия е некомпетентна и тя не може да се справи. Две години лекуваме душевните терзания на председателя на ОбС. Едва ли има някой, който може да ме упрекне в някакви политически чувства с Евгени Димов.

Надявам се, че по-голямата част от ОбС ще заработи и без председателя на местния парламент. Той само ще си получава заплатата. В следващите дни ще дадем подробна информация каква е моята заплата, заплатата на председателя на Общинския съвет и на общинските съветници", каза зам.-кметът Николай Новаков.

Как премина работата на заседанието на ПК по Административно правни въпроси към Общински съвет Сопот, вижте във видеото: