Горещи дебати имаше отново в Сопот. Този път по време на обсъждането на проекта за бюджет 2022 на Общината. На заседанието на Постоянната комисия по бюджет и финанси към местния парламент присъстваха директорите на детски градини, граждани и представители на обществени организации.
Директорите изразиха опасения, че така предвидените от държавата средства няма да бъдат достатъчни до края на годината, тъй като се плащат високи сметки за електроенергия. Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков обясни, че най-вероятно ще има актуализация на държавния бюджет.
Общинският съветник Любомир Джапаров коментира, че общата рамка на бюджета е близо 15 970 000 лева. Той попита ръководството на Общината как смята да изпълни амбициозната капиталова програма, в която са заложени около 5,4 млн.лева.
Искри имаше и този път между председателя на Общинския съвет Нели Пенева и зам.-кмета Николай Новаков. Пенева коментира, че е обидно на обсъждането на проекта за бюджет да не присъства кмета на Сопот Деян Дойнов.
Жители на 6 и 7 блок поискаха в бюджета да бъдат заложени средства за изграждане на подпорна стена и паркинг между двата блока.
Междувременно стана ясно, че в проекта за новия бюджет няма заложени средства за капиталови разходи на болницата в града. Зам.-кметът обясни, че е право на местния парламент да заложи, ако прецени, но според него първо трябва здравното заведение да даде отчет.
Какви бяха дебатите по време на заседанието на ПК към ОбС Сопот и защо зам.-кметът Николай Новаков напусна заседанието по време на обсъждане на докладната записка за бюджет 2022, вижте: