Огнеборците погасиха пожар в административна сграда в Сопот Екип на пожарната служба в Карлово е реагирал на сигнал за пожар в стая на административна сграда на територията на Община Сопот, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба.
Увредено е канцеларско имущество.


Високите дневни температури и продължителното засушаване в съчетание с небрежното човешко поведение рязко увеличават вероятността от възникване на запалвания с последващи пожари в тревните площи, апелираха от пресцентъра.

През уикенда пожарникарите са реагирали на 28 сигнала за горящи храсти, треви, стърнища, отпадъци и открити площи. Практиката показва, че стопаните на дворове, градини и селскостопански имоти прибягват към огъня като средство за почистване на сухата растителност, без да си дават сметка, че тя е основен път за разпространение на пламъците.

Наличието на вятър създава допълнителен риск. Извън населените места най-често запалванията се предизвикват от хвърлена неизгасена цигара или клечка кибрит или от палене на огън на пожароопасни места.

Очаква се седмицата да бъде суха и гореща, което допълнително ще усложни пожарната обстановка в региона.