Кметът на Община Сопот Деян Дойнов отправи писмена покана към д-р Анастасов за подписване на Допълнително споразумение към Договор № Д-41 от 20.11.2014 г., с което да се удължи срока на управлението му до подписване на договор за управление със спечелилия конкурса за избор на Управител на МБПЛ „Иван Раев – Сопот“ ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Общината. Поканата е била изпратена в съответствие с взетите от Общински съвет Сопот решения.

От ръководството на общината посочиха, че управлението на болницата е било предмет на много дискусии през последните месеци.

"През юли се проведе обществено обсъждане с гражданите за съдбата на болничното заведение. Болницата е общинско дружество, което е създадено, за да долекува пациенти от региона и страната от неврологични и други заболявания след прекарани инсулт или инфаркт. Финансовото й състояние е доста тежко и тя има ежегодна нужда от дофинансиране от общинския бюджет. В края на месец септември 2020-та година Общинският съвет в Сопот взе решение №80 от 29.09.2020 г. за обявяване на конкурс за възлагане управлението на болницата в града, тъй като изтича тригодишният мандат на д-р Стефан Анастасов, което впоследствие бе отменено с Решение №97 от 22.10.2020 г", се посочва още в прессъобщението на Община Сопот.