Продължават публичните обсъждания, които Община Сопот организира с жителите. Кметът Деян Дойнов отново отправя покана към своите съграждани, за да обсъдят новия облик на площад " Иван Вазов" в Сопот.

" Площадът е лицето на нашия град. Той е и средище на културния живот, уютно сгушен между родната къща на Вазовия род, читалището и едно от училищата в града. Стожерът на българщината, Патриархът на българската литература е отправил своя взор към бъднините и наблюдава случващото се в града и държавата от площада.

Този площад има нужда от облагородяване, от ремонт, от нов облик. Община Сопот предлага на Вашето внимание проект за "Изграждане и/или обновяване на площи, за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение“, е посочил кметът Деян Дойнов в поканата до жителите на общината.

За обновяването на площада е необходимо да бъде поет дългосрочен дълг в размер на 1, 2 млн.лева. Срокът за погасяване е до 240 месеца от собствените приходи на общината.

Обсъждането ще се проведе на 19-ти октомври от 17.30 часа на
на площад " Иван Вазов".