Зам.-кметът на Община Сопот Николай Новаков в прессъобщение до медиите е посочил, че отново политическо противопоставяне пречи на развитието на общината. Коментарът на зам.-кмета е относно проведеното вчера онлайн заседание на постоянните комисии към местния парламент.

"Вчера станахме свидетели на това как председателят на здравната комисия към Общинския съвет гласува сам срещу себе си при избора на председател на временната комисия за болница "Иван Раев". За негово съжаление при гласуването той събра необходимото мнозинство и въпреки нежеланието му към момента ще оглави Временната комисия, която трябва да извърши оценка на работата в здравното заведение, неговото управление и финансово състояние. Без отговор остава въпросът за какво точно отговаря Комисията по здравеопазване към Общинския съвет, след като явно председателят и членовете й не смятат, че съдбата на общинската болница е сред техните приоритети", коментира зам.-кмета на Сопот Николай Новаков. По думите за съжаление са наблюдавали и тотално непознаване на правилника от председателя на Общинския съвет, което е довело до парадоксални решения след гласуване на съветниците.

"Ситуацията в страната и в нашия град е трудна от икономическа, социална и здравна гледна точка. Недопустимо е при такива тежки обстоятелства да се "работи на контра". Необходимо е да бъдем обединени и сплотени в решенията си. Това не означава, че не трябва да има политически и обществен дебат по важните въпроси. Но означава да се обмислят внимателно ходовете и решенията и отговорността да измести дребнотемието", посочи още Новаков.