Н. Новаков: За ремонта на покрива на градината са необходими около 360 000 лв Местната власт в Сопот е силно обезпокоена за бъдещето на ДГ "Приказен свят". Проблемът с покрива се задълбочи, заради некачествените ремонти извършени по проекти при предишния кмет. Това заяви зам.-кметът Николай Новаков след заседанието на комисиите към Общинския съвет. Той припомни още как са липсвали котли и се е наложило да се дават още средства за ремонт на парната инсталация в градината, за да може да бъде решен проблема с отоплението в сградата.

Новаков бе категоричен, че ремонтът на покрива ще струва не по-малко от 360 000 лева и Общината няма да се справи без намесата на държавата.

По време на заседанията на комисиите бяха разгледани предлаганите от общинското ръководство план-сметка за 2023-та година и измененията в Наредбата за местните данъци и такси за следващата година. По предложение на общинския съветник Любомир Джапаров бе взето решение докладните записки да бъдат разгледани на 1-ви декември и тогава да се изгради становище.

Новаков коментира казаното по време на заседанията от председателя на Общинския съвет Нели Пенева, че в културния календар можело да се отрежат някои неща.

"За пореден път искам да напомня, че Сопот е пълен с култура и история. Благодарение на културата се случват всички хубави неща. Една Община, която има претенции да развива туризма, да се каже, че 100 000 лева са много за културен календар. Издадоха се важни книги за знаменити личности", посочи Новаков.

Той коментира, че след решение на Общинския съвет в града предстои да бъдат разположени подземни контейнери.