"Хубаво е гражданите да имат ангажимент, а и така няма да бъдем упрекнати, че разходваме публични средства непрозрачно", посочи зам.-кметът на Сопот Николай Новаков по време на организираното общественото обсъждане относно разходната част на бюджета за следващата година. Обществена дискусия не се проведе поради липса на граждани. Пред журналистите зам.-кметът изрази надежда, че все пак дебат ще има макар и на по-късен етап.

Админстрацията не планира големи промени в разходната част на бюджета за догодина, поради липсата на очаквания за голяма разлика и в приходната част."Все пак ще бъде увеличена еднократната помощ за новородено, като тя ще стане 1000 лева, вместо сегашните 900 лева. На годишна база плащаме около 30-40 000 лева по това перо", каза зам.-кметът.

И през следващата година детските градини остават безплатни. Средствата заложени в бюджета ще бъдат между 260 и 270 000 лева на годишна база."Ние сме сред малкото общини в България, които не натоварваме родители с тази такса", припомни Новаков.

По отношение на Спортния календар няма промяна и предвидените средства са 16 900 лева."Надявах се да има представители на спортните клубове, за да разговаряме и да видим къде се пресичат желанията и възможностите", коментира зам.-кметът. Той за пореден път изрази и разочарованието си от липсата на общински съветници в залата.