В изявлението си пред медиите градоначалникът Деян Дойнов подчерта, че „това е една важна стъпка за просперитета на общината. Сопот е водеща община по корекции. Благодаря на МРРБ и МФ, а също така и на колегите от общинска администрация, за да се стигне до тук. През годините на нашето управление създадохме добри взаимоотношения с държавната власт и това ни помогна за разрешаване на проблема“, посочи Дойнов. Кметът обясни, че екипът му се е възползвал от промените в закона за бюджета.


От своя страна финансистът на общината и зам.-кмет Николай Новаков поясни, че информацията изнесена в споразумението ще бъде основание за повдигане на прокурорска проверка. Новаков припомни, че по отношение на реализираните проекти от предходното ръководство на територията на община Сопот е действала добре организирана престъпна група. Същият изпълнител на проекта за детските градини е работил и по печално известния проект за ремонта на покрива на читалището. Зам.- кметът не пропусна възможността да напомни, че настоящият председател на ОбС-Сопот Нели Пенева е била едно от главните действащи лица в екипа на Веселин Личев управлявали проектите заробили финансово Сопот и Анево.


На пресконференцията беше поставен и въпроса за спирането и качеството на питейната вода в Сопот. Кметът Дойнов поясни, че този проблем е в правомощията само на ВиК.


Вижте още във видеото: