Корнелия Нинова:  ВМЗ "Сопот" и "Кинтекс" трябва  да бъдат оздравени, да имат работа и хората да имат редовно заплащане Втората част от работата в т.нар. военно-промишлен комплекс е Междуведомствената комисия, която дава разрешителните и всички документи за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба. Това са две различни направления на работата на министерството - едното е оздравяване на държавните предприятия, другото е стриктен български и международен контрол, за да не се допуска и най-малък елемент от сделка, която да буди съмнения и в България, и в нашите международни партньори, че се прави нещо нередно. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Корнелия Нинова.

Тя коментира още, че след скандала с Държавна консолидационна компания са започнали проверки.

"Днес написах писмо до прокуратурата и до КПКОНПИ. Помолих за информация докъде са стигнали тези проверки, има ли образувано досъдебно производство, срещу кого, със съмнения за какво престъпление.

Когато получа отговорите от институциите, които в момента разследват случая с ДКК, също ще го изнеса публично", посочи Нинова.