Кметът на Сопот  предлага заседанията на Общинския съвет да се провеждат на площада

Кметът на община Сопот Деян Дойнов изпрати предложение до председателя на местния парламент Нели Пенева заседанията на постоянните комисии и сесиите да се провеждат на площад "Иван Вазов". Мотивите за предложението му са по-добра информираност на гражданите и заради разпространението коронавируса.


"Управление близо до хората може да се осъществи само с прякото им участие в предложенията, дискусиите и взимането на решения. По този начин ще се осигури безопасността на хората, защото площад "Иван Вазов" предлага достатъчно пространство, за да се осигури дистанция между присъстващите и спазване на всички противоепидемични мерки. Жителите на града и представителите на медиите могат да участват в процесите на управление на общината. Това е чудесен пример за прозрачност и управление и близо до хората.

Дали членовете на местния парламент ще приемат предложението на кмета, предстои да разберем. Но обществените обсъждания, провеждани по покана на общинската администрация, събират все повече участници", посочи кметът на Сопот Деян Дойнов.