Кметът на Сопот дискутира актуални въпроси с жители в парка под "Рибарския магазин" Регулярните срещи на общинското ръководство на Сопот продължиха с живущите в квартала около "Рибарския магазин".

Още кошчета за смет в парка, поставяне на легнали полицаи на ул. "Йордан Ненов" и облагородяване на пространството между ресторанта и мемориалния комплекс "Аз съм българче" бяха само част от исканията, които хората поставиха пред местната власт.

Кметът си ангажира като каза, че ще бъдат доставени кошчета и благодари за хубавите предложения.

" Знаете, че времената са трудни, но не се оплакваме. Информираме ви, че до 20-ти август ще бъдат поставени легнали полицаи, изготвя се проект. Ще обмислим идеята и за пространството над "Аз съм българче". Общината няма средства за видеонаблюдение. Затова като видите вандалски прояви, сигнализирайте органите на реда. Възпитанието трябва да започне още в семейството", призова Дойнов.

Болна тема на хората е нефункциониращата Спортна зала. Кметът обясни, че не е собственост на Общината, а на ВМЗ, имал е постъпки с предишното правителство да бъде прехвърлена в активите на Общината, но това не се е случило.

Зам.-кметът Николай Новаков посочи, че държавният бюджет е бил приет вчера, ВМЗ е платило на държавата над 200 млн.лв за данъци, а не е имало в Народното събрание нито един политик или народен представител от региона, който да направи предложение да бъдат заложени някакви средства за Община Сопот.