"Няма по-безспорен ден за празник на родния град на Апостола на свободата Васил Левски от днешния – деня на неговото рождение. И няма по-безспорна личност в българската история, заслужила безрезервно най-скъпото от един народ – неговата любов, почит и памет.
Поклон пред великия син на България! Убеден съм, че ще го казваме всяка година, отбелязвайки светлата дата: Васил Левски остава пример за всяко следващо поколение, независимо от превратностите на времето – с делото и заветите си, със своето верую. Гордост за нас, българите, гордост за родния му град Карлово”, написа в Поздравителния си адрес изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов.

На тържествената церемония вечерта в Карлово Иван Иванов се ръкува и разговаря с президента на Република България Румен Радев, с когото ги свързва военна служба.

Представители на ръководството на “Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД се преклониха пред подвига на Апостола и в Сопот като поднесоха венец на признателност пред паметника на Левски в града.

По-рано през деня Иван Иванов поздрави жителите на Карлово, кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров с празника на града.