Новият изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев каза след пресконференцията на досегашното ръководство, че не е политическо лице, а експерт. Относно показаните снимки на битови и санитарни помещения, той каза, че не иска да влиза в полемика и подчерта, че не всички сгради се ползват за производство.

"Има какво да се подобри в дружеството, но не е нормално в последния момент да се правят ремонти. Явно трябва да има време да се осъзнаят какви са приоритетите като работа на самото дружество", посочи Стоенчев. Той каза още, че се радва че е направена програма за ремонти, която ще бъде прегледана и, ако се налага дори ще се завиши. Като един от големите проблеми пред завода Стоенчев очерта липсата на кадри.

"За жалост средните училища не предлагат специалности, нужни за нашето производство", каза той.

Стоенчев заяви, че този бизнес обича тишината. Първото, което ще направим да видим дали нужните материали за производство ще бъдат доставени.

"Има много подписани договори, но те не са без срок. Всичко, което е направено, ще бъде донадградено", добави още той.

"Мисля, че няма нужда да се говори за реваншизъм. Нямам нищо против ръководството. Когато мен ме смениха и разбрах, че има нов директор, не съм подписал нито един документ, предполагам, че те ще бъдат коректни това да не го правят", каза в заключение новият директор Иван Стоенчев.

Новият директор на ДКК Венцислав Димитров също заяви, че заводът се нуждае от спокойствие, за да работи, тъй като има чувствителни крайни клиенти.

„Тези крайни клиенти мога да ви уверя, че по никакъв начин не аплодират това ,което се случва последните седмици и са силно обезпокоени от факта, че има така засилен медиен интерес. Не колкото медиен интерес, а колкото обстоятелствата, свързани с производителността на дружеството. Това е обвързано със срокове, доставки. Това може да изяде капитала на дружеството и натрупаната търговска печалба. Едно е оборот, друго е търговска печалба“, каза Димитров.
Той коментира още, че тази сутрин на проверка в "Кинтекс" е влязла ДАНС.

"Стана ясно, че медийният шум е довел до проверки на ДАНС в едно от дъщерните дружества на ДКК – „Кинтекс“. „Днес сутринта в 9.00 ч. в ДКК имахме проверка от ДАНС. На този етап друго не може да се коментира, но мога да ви кажа, че е свързано с управлението в дружеството и то не бих казал, че имаме повод за гордост“, добави още изпълнителният директор на ДКК.