Относно изпратената информация до медиите от кмета на Община Сопот Деян Дойнов относно, това че съдът е отсъдил, че няма вина за публичното разгласяване за непогасени данъчни задължения към общината от господин Бранимир Ботев публикуваме интервю, което той даде за нашата медия.

- Г-н Ботев, моля да коментирате официалното прессъобщение на кмета на Община Сопот, разпространено в медиите, в което е замесено вашето име

Бранимир Ботев - За какво става дума, тъй като не съм запознат?

- Кметът, г-н Деян Дойнов твърди, че през 2017 г.сте завели дело срещу него, но съдът е отсъдил че е "невиновен"?

Бранимир Ботев- Абсурд, невероятна глупост! Никога не съм водил дело срещу Деян Дойнов, нито през 2017 г., нито през следващите. Твърдението му е категорично невярно!

- Но кметът г-н Дойнов официално твърди, че сте завели дело срещу него, за интервю в Канал 3 на тема "Как на земеделска земя се начислява данък смет и се превръща в индустриална зона" само че съдът е отсъдил в негова полза "невиновен" и вие сега трябва да платите разноските по делото?

Бранимир Ботев - Не знам какъв е правния статус на г-н Дойнов и по колко дела е подсъдим, но аз не съм водил дело с такъв ответник. Ако г-н Дойнов твърди обратното, нека каже кой номер е делото, пред кой съд, за какво е. Що се отнася до конкретния случай със земеделската земя, не аз а Върховният съд се произнесе като осъди Община Сопот. Кметът сигурно е претоварен и затова не си спомня.

- В съобщението се твърди, че понеже кметът в интервюто в "Канал 3", е разгласил обстоятелства, че един господин с Вашите инициали има непогасени данъчни задължения към община Сопот.

Бранимир Ботев - Ако някой твърди подобно нещо или е много глупав или е клеветник. А може и двете. Нямам и никога не съм имал данъчни задължения към община Сопот. Нещо повече аз дори нямам данъчна партида в тази община, тъй като съм регистриран в Карлово. Лесно установимо е, че нямам данъчни задължения. Разполагам с необходимите официални документи. Ако г-н Дойнов визира някой, да се конкретизира.

- Но защо тогава в съобщението се твърди друго?

Бранимир Ботев- Не мога да знам. Но ще проверя дали не става въпрос за злоупотреба с лични данни от страна на длъжностно лице и разпространяване на неверни и клеветнически твърдения по мой адрес, което е наказуемо деяние.