Финансовият отчет на болница “Иван Раев” Сопот за 2021-ва година да бъде разгледан на закрито заседание на постоянните комисии на местния парламент решиха всички съветници по време на заседанието на комисиите. По предложение на общинския съветник Любомир Джапаров докладната бе разгледана в две части. В първата бе изслушан управителят на лечебното заведение д-р Стефан Анастасов, а във втората съветниците продължиха работа по отчета на закрито.

Джапаров се мотивира, че в отчета присъстват данни и цифри, които са фирмена тайна и имало въпроси, които не били за публично достояние. Предложението му получи подкрепата на всички общински съветници.

Д-р Анастасов каза, че болницата я има все още, но докога не било ясно. Положението не се е променило.

"Държим фронта благодарение на средствата по Ковид, пациентите намаляха", подчерта управителят.

Зам.-кметът Николай Новаков отправи питане към д-р Анастасов като искаше да разбере получила ли е болницата някаква помощ от държавата. Д-р Анастасов посочи, че лечебно заведение винаги се е заобикаляло от държавата, а финансова подкрепа получават много други общински болници, в това число и карловската, но не и сопотската.

Новаков за пореден път коментира защо по време на дебатите по актуализация на държавния бюджет не е помислено за Сопот.

"Можеше да се отпуснат едни 300 000 лева за капиталови разходи", заяви зам.-кметът и добави, че нито при управлението на ГЕРБ, нито сега при БСП, болницата е получила подкрепа.

Медиите бяха помолени да напуснат залата, а общинските съветници продължиха да заседават на закрито.
Продължаваме да следим темата.