В невероятна празнична обстановка премина празникът на плодородието в Анево. Кметът на селото Николай Николов благодари за подкрепата и разбирането на всички жители. Като истински домакин традиционно и тази година Николов се беше погрижил да има богата музикална програма с участието на оркестър „Тракийско настроение“, народната певица Пепи Христозова, танцова формация „Елика Пловдив“ и добре уредени бюфети с качествени мезета и питиета.

Гост на празника бе кмета на Общината Деян Дойнов. В своето слово той посочи, че има желание да работи във всички сфери. Той
благодари за голямата ангажираност на аневци по всички проблеми, засягащи тяхното населено място. Той благодари на „ВМЗ“ ЕАД Сопот за тяхната добронамереност към културния календар на Община Сопот.


Дойнов подчерта, че нещата не винаги се случват толкова бързо, колкото искат хората и спази обещанието си към аневци на масови мероприятия да обявява имената на общинските съветници, които са гласували „против“ и „въздържал се“, за да се развива региона. Той зачете имената на тези, за които партийните принципи са по-важни от развитието на Анево и Сопот, а именно „против“ – председателя на Общински съвет Сопот Нели Пенева и общинските съветници от ГЕРБ Галина Белезирева, Георги Григоров, Марин Бодуров - ВМРО, Пепа Попова и Станислав Стоенчев от БСП.

Жителите на Анево пожелаха на Николай Николов и Деян Дойнов да продължават да работят в същия дух, защитавайки техните интереси.