Напрежението ескалира, когато полицията се опита да забрани преминаването през пешеходната пътека пред спортната зала в Сопот:
"Заставам лягам тука и нека ме мачкат, цяла България да разбере къде отиваме ние. Движете се и освободете платното.Къде отиваме? На гибел ли?..."
След сблъсъка с полицията протестиращите периодично спираха и пропускаха движението като преминаваха по пешеходната пътека:
Цвета Загорчева: "Очаквам, че когато поднесат високите сметки и данъци януари месец това ще е друго, това ще е залято от хора".
Магдалена Минчева: "207 лева пенсия взимам, как може да се живее, очаквам да падне правителство, наистина да се смени системата на управление. Не може да хрантутим 240 народни представители плюс едно правителството, което гледа да облагодетелства само себе си".
В знак на протест хората запалиха гуми, след това играха хоро и направиха автомобилно шествие до Кърнаре. Те посочиха, че протестиращите този път са по-малко, тъй като полицията е връчила актове на всички, участвали в протестното автошествие до Карлово на 20.11.18 и са нарушили Закона за движение на пътищата.