Временната комисия предстои да направи анализ на финансовото състояние и управлението на болница „Иван Раев“ в Сопот. След тежки дебати в Общинския съвет беше сформиран екип от 5 души, които ще се занимават с следващите седмици и месеци с преглед на документи, срещи и разговори с представители на здравното заведение и ще дадат своите становища и препоръки за адекватно управление както от страна на управителя, така и от страна на принципала в лицето на Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на Община Сопот.

Припомняме, че окончателният състав на Временната комисия е Фратьо Куртев, председател и членове Галина Белезирева от ПП ГЕРБ, Станислав Стоенчев от БСП, Любомир Джапаров и Яна Тодорова от СДС.

След проведеното вчера заседание комисията е отправила искане за достъп до документи към общинска администрация и към болничното заведение. Необходимата информация трябва да бъде предоставена в срок до 26-ти февруари. Изискани са документи за медицинския център, счетоводни книжа за срок от 5 години назад, инвентарна книга, справки към Здравната каса и Министерство на здравеопазването.