ВМЗ с договори за още пет години

Американските партньори на ВМЗ-Сопот „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” връчиха грамота и плакет на изпълнителния директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов на официална церемония в присъствието на икономическия министър Божидар Лукарски и неговия заместник Любен Петров.

„Това признание е поредното доказателство за нов етап в развитието на ВМЗ. През последната половин година ръководството на предприятието постигна изключително много и това се усеща от всички – партньори, служители и работници, местната общност“, заяви министър Лукарски по време на церемонията.

Официалният представител на двете американски компании за България Владимир Осенов посочи, че през следващите пет години интензивното сътрудничество между „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” и ВМЗ ще продължи да се развива. „ВМЗ се превръща в стратегически доставчик за американските си партньори. До края на месеца предстои и подписването на два нови договора“, посочи той.

„Благодарение на сътрудничеството си с водещи американски компании ВМЗ е във възход. Откриваме нови производствени мощности, постоянно назначаваме нови работници, нараства средната работна заплата“, посочи изпълнителният директор д-р инж. Иван Гецов. Той допълни, че от встъпването на новото ръководство на предприятието през септември миналата година са назначени близо 1000 нови работници.

Финансовото състояние на ВМЗ се подобрява постоянно, като за Коледа през 2015 г. работниците и служителите получиха бонус, какъвто не бяха получавали от 2013 г. Премия в размер на 462 лв. получиха и за Великден тази година, като средствата вече са преведени по сметките им.

Само преди седмица ръководството на ВМЗ прие въвеждането на система за допълнително стимулиране на наетите кадри на база постигнатите резултати. Първите бонуси по схемата ще бъдат изплатени със заплатата за месец май./Марица.бг