Tрети ден жителите на Сопот нямат нормално водоснабдяване в града. Поради липсата на питейна вода през изминалите дни бе преустановен и производствения процес в държавната военна фабрика ВМЗ Сопот. От ВиК Карлово казаха, че причината за нормалното водозахранване се дължи на множеството от аварии, които са възникнали по напорен водопровод, както и липсата на достатъчно количество вода във водоемите.Заради проблема с водоснабдяването местните хора са принудени да ходят по няколко пъти на ден до градските чешми, за да си налеят вода:
Ваня Лучева: "Наливаме си туби, топлим си вода, но мивките са ни пълни, само успяваме да си окъпем децата..."
Рада Делидимова- "Д да знам какво ще правим, без вода може ли, както без хляб не може така и без вода не можем..."
Вълко Сакутов: "Изобщо не е приятно, тоалетна, малки деца, няма вода, трябва да чакаме да стане 12 часа за да се изкъпя".
От ВиК Карлово посочиха, че четирите аварии по водопровода вече са отстранени, но нормалното водозахранване в града зависи и от количествата, които черпи за производствения процес ВМЗ:
Веселин Делков - зам.началник на ВиК Карлово: "Уговорили сме се с тях, че ще се възстанови подаването на Сопот и след това ще бъде подавано към завода".
Директорът на ВМЗ каза, че очакванията са до неделя да бъде възстановено нормалното водоснабдяване на града и на предприятието. Кметът на Сопот е разпоредил общината да бъде информирана за предстоящи спирания на водата:
Деян Дойнов - кмет на община Сопот: "Моля институциите и ВиК и ВМЗ, нека бъдат толерантни и когато спират водата да ни уведомяват, за да знаят и гражданите, ние от своя страна своевременно да ги информираме и да знаят кога ще има вода и кога няма да има."
В социалните мрежи жителите на Сопот коментират, че ако в най-скоро време проблемът не бъде решен са готови да протестират.