82 % е събираемостта на данъците за недвижими имоти и 84 % е такса битови отпадъци към момента, това съобщи на брифинг кметът на община Сопот Деян Дойнов. Той посочи, че към края на април просрочените задължения са в размер на 197 506 лева, а целевите средства, които са заложени за спортен и културен календар са 132 500 лева. Дойнов коментира, че финансовото състояние на общината е изключително стабилно и общината е спечелила проект за подобряване на инфраструктурата в ж.к Сарая в града. По този проект ще бъде подменена инфраструктурата на ул. Йордан Ненов.
По време на брифинга стана ясно, че съвсем скоро започват строителни дейности за превръщането на старото училище в Анево в многофункционална сграда от обществен характер. Кметът на селото Николай Николов благодари на общинското ръководство за доброто партньорство през последните години и каза, че вече е осъществен ремонт на сградата на здравната служба в Анево, предстои монтирането на нови беседки, а до края на мандата уличното осветление ще бъде подменено на 100 %.
Главният счетоводител на община Сопот Надежда Тодорова и юрист консултът Йордан Кънчев коментираха, че до момента няма констатирани финансови злоупотреби и юридическите битки срещу които общината ежедневно се изправя, почти винаги завършват в полза на жителите на общината.