Изпълнителният директор на ВМЗ Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха новия колективен трудов договор за дружеството. Това стана след вчерашното посещение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, при което бе постигнато споразумение за увеличение на заплатите с 200 лв и повишаване ежемесечни ваучери за храна от 80 на 200 лева.
В новия Колективен трудов договор са утвърдени по-добри социални условия за работниците и служителите. Платеният годишен отпуск се увеличава на 26 дни. Договорени са по-добри условия за извънреден и нощен труд, защита при масови уволнения и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, както и механизъм за компенсиране при годишна инфлация над 5 %.
Изпълнителният директор Иван Иванов представи и другите двама в новото ръководство Мариан Йовчев и Камен Шаралиев:
Иван Иванов - Изп. директор на ВМЗ Сопот: "Приемам едно ново предизвикателство и се надявам с ваша помощ всичко да бъде ок. Със синдикатите, с двата синдикална съюза, които са представени във ВМЗ ще работим заедно, тъй като имаме общи цели. А тези общи цели са завода да работи добре и хората да се чувстват добре. Важно е не само сградите, но и най-важният капитал са хората, нещо в което аз твърдо вярвам..."