Зам.-кметът на община Сопот Николай Новаков коментира в рубриката "Обективно", че предстои сесия на общинския съвет, а преди това комисии, които да разгледат внесената от кмета Деян Дойнов Наредба за изменение и допълнение на местните данъци и такси.

"Месеци наред наредбата е на сайта на общината, но няма никакви становища от гражданите. Наредбата предвижда малко увеличение на местните данъци и такси. Приходната част на общината е в размер на близо 2 млн.лева, разходната е 1,1 млн.лева за чистотата, около 300 хиляди лева осветление, озеленяване 200 хиляди лева. Жителите трябва да знаят, че това се параметрите и, ако трябва да се развива общината е необходимо малко повишение на данъците", коментира Новаков и подчерта, че те не са вдигани години наред. Той посочи, че общината не е с блокирани сметки и няма изпълнителни дела.

Новаков коментира още, че има съветници в местния парламент, които взимат политически решения, а не в полза на местните жители. Междувременно стана ясно, че читалището в Сопот има нов директор в лицето на Диана Кушева, въпреки ремонта на покрива над голямата сцена, отново има течове. Община обмисля да сезира продукратурата за редица нарушения в културната институция.

Зам.-кметът на Сопот бе гост в "Обективно", за да коментира финансовото положение на общината и как й се отрази извънредното положение заради пандемията.