Жители от района на Сопот алармираха, че хранителен магазин в града от веригата на РПК НАРКООП продава прясно мляко готово за употреба с изтекъл срок на годност. По случая бе сигнализирана комисията за защита на потребителя, тъй като датата, която обозначава срокът на годност не се вижда на опаковката на кофичката с мляко.Николина Загорчинова купила 2 кофички прясно мляко за детето си. Когато започнала да го приготвя видяла, че то е развалено:
Николина Загорчинова: "Това е с изтекъл срок на годност, което не е нормално, ако трябва да го дам без значение дали е моето дете или някое друго дете ще се отрови с това мляко".
От хранителния магазин върнаха парите на клиентката, а управителят призна, че млякото е било доставено след посочения срок на годност и за в бъдеще ще засилят контрола съгласно изискванията на Агенцията по храните:
Лала Гърдева - управител на РПК Наркооп Сопот: "То всъщност е пристигнало с изтекъл срок на годност? - така излиза да, но въпреки всичко не искам да набеждам никой ние ще проследим нещата, защото във входящия контрол, който постъпва и съответно фирмата, от която доставяме ще имат мнение по въпроса. Някой път самата щампа е заличена и наистина така пристига просто не се вижда добре".
Клиенти смятат, че срокът на годност е умишлено изтрит от опаковката и очакват комисията за защита на потребителя да вземе необходимите мерки по случая.