"Няма нищо притеснително, че Общината иска да поеме дълг в размер на 1,2 млн.лева, за да ремонтира и превърне площад "Иван Вазов" в хубаво и привлекателно място за жителите и гостите. Параметрите, които се предлагат от кредитната институция са добри. Това е вторият дълг, за който общината ще поиска съгласие от Общинския съвет. Докладната записка ще бъде внесена до три дни. Първият дългосрочен дълг е за превръщане на бившето училище в Анево, в модерна и многофункционална сграда", каза пред журналисти кметът на Община Сопот Деян Дойнов.

Той коментира липсата на интерес от гражданите към публичното обсъждане като гражданска позиция, която всеки има право да изрази. До момента обаче в Общината няма постъпило нито едно писмено становище или въпрос по така отправеното предложение.

"Гражданите имаха възможност да го направят. Преди месец е публикувана на сайта на Общината поканата от кмета. Припомнихме и чрез медиите, но практиката показва, че мненията се излагат във фейсбук", посочи зам.-кметът на Сопот Николай Новаков.

Към докладната записка ще бъдат приложени протокол от обсъждането, включително и мненията в социалните мрежи.