Започва изграждането на паркинг пред блок 13 в ж.к "Сарая" Сопот. Ремонтните дейности трябва да приключат до месец. Това съобщи кметът на Общината Деян Дойнов пред жители на блока по-рано тази вечер. Той бе поканил своите съграждани на среща - разговор, за да обсъдят и проблеми, които ги вълнуват.

"Местната власт се изразява не само в Общината, но и в Общинския съвет. Сега има и сътресения в държавата, които се усещат във всички Общини.

Капиталовата програма беше доста оскъдна тази година. Въпреки това започваме изграждане на паркинги в Анево и тук пред 13-ти блок", каза Дойнов.

Зам.-кметът Николай Новаков посочи, че приетият бюджет на Общината не е този, който са предложили и добави, че са били предложили план сметка, която не е била подкрепена от повечето съветници. В отговор на поставен въпрос на граждани защо преливат съдовете за смет от кашони и боклуци от двата хранителни магазина в "Сарая", Новаков обясни, че фирмите са най-големите нарушители.


"Фирмите са декларирали 1 кофа, за да спестят и плащат по 1200 лв, а боклукът, който се генерира е за 10 000 лв. Има много издадени актове", каза Новаков.

Хората поставиха въпроса и за номериране на блоковете, а кметът Деян Дойнов каза, че се изработва общ проект за нова номерация в целия град.

Живущи поискаха разширяване на паркоместата и пред блок 4-ти. Ръководството се ангажира да проучи въпроса и да изработи проект.