Преподавателят Мария Стоянова спечели наградата "Пазител на традициите 2020 година" в категория "Кулинария големи".
"Тази награда нямаше как да я получа, ако не бях през годините с моите ученици от ПГ "Ген.Вл.Заимов". Участие в Живата кулинарна традиция 2012-та година, клубове и занимания по интереси. Тази година кандидатствах с презентация от дейностите в нашия клуб "Кулинарни традиции в Стремска долина", каза Стоянова. Тя благодари за признанието на личния си фейсбук профил.

Националните номинации за " Пазител на традициите" бяха организирани от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите.

"На победителите - честито, а за останалите - нека не бъдат разочаровани, защото Пазител на традициите не е спортна надпревара и няма губещи и победени. С почит към неуморния им труд за опазване и популяризиране на българските традиции, изказваме към всички номинирани нашето голямо "БлагодаряІ". Техните номинации могат да се правят и през следващи години. Благодарим и на публиката за активността. До края на май 2021-ва година, очакваме предложения за следващата кампания. През юни те ще бъдат публикувани за гласуване, а през ноември ще обявим резултатите. Очаквайте подробно представяне на дейността и интервюта с носителите на приза "Пазител на традициите 2020", посочиха от асоциацията.

Всички номинирани ще получат грамоти, а определените от журито победители - ръчноизработени дървени статуетки, дело на дърворезбаря Михаил Маранов.