Ръководство и синдикати във ВМЗ: Обстановката в завода е спокойна, съсредоточаваме усилията върху производствените задачи и социалния пакет Ден след като в Министерството на икономиката и индустрията се проведе среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и представители на КТ „Подкрепа“ и КНСБ, във ВМЗ Сопот се състоя среща между ръководството на завода и представители на двете синдикални организации, съобщиха от пресцентъра на оръжейницата.

От там посочиха, че срещата е преминала в дух на разбирателство и взаимно уважение и са били обсъдени проблемни и актуални въпроси.

В хода на разговорите е констатирано, че обстановката в завода е спокойна и, че сключените договори се изпълняват в срок.

Ръководство, синдикати и работници съсредоточават усилията си върху производствената програма, както и върху изпълнението на строителната програма, която новото ръководство съвместно със синдикатите започна - така че да бъдат подобрени осезателно условията на труд, бе решено по време на срещата.

Обединени са и усилията на всички по отношение на подобряване организацията на работа и повишаване производителността на труда.

Синдикати и ръководство са били единодушни, че работата по изпълнението и разширяването на социалния пакет в завода, както и спазването на Колективния трудов договор ще продължи. Те са излезнали от срещата обединени и уверени, че поставените цели ще бъдат изпълнени в името на това завода да е стабилен и да се развива.