Община Сопот кани гражданите на публично обсъждане за местните данъци и такси.

"Като заговорим за данъци, всички ние сме на едно мнение - колкото по-ниски, толкова по-добре. Но това ли е правилната позиция, като се има предвид, че чрез данъците община Сопот финансира дейности като улично осветление, озеленяване и др. Ако данъците, представляват основния приход в нашето домакинство, дали искаме те да бъдат възможно най-ниски или искаме да бъдат възможно най-разумни и справедливи спрямо всички страни?", се посочва от кмета на общината Деян Дойнов в прессъобщението до медиите.

По време на тежките месеци на епидемия от коронавирус заедно с ограничителните мерки община Сопот, както и почти всички общини в България, въведоха ограничителните мерки, но и такива, които да бъдат в подкрепа на хората, като замразяването на местни данъци и такси, в опит за облекчаване поне временно на бремето върху бизнеса и гражданите.

"Това беше естествена реакция на местната власт в опит за ограничаване на икономическите щети, но в дългосрочен план тази мярка сама по себе си може да нанесе щета върху общинските бюджети", пише още в съобщението.
Кметът призовава гражданите на общината заедно да намерят добро и справедливо решение за града и за всяко семейство.

Обсъждането ще се състои на 29 -ти юли от 17:30 часа на площад "Иван Вазов".

"Нека заедно и в безопасна социална дистанция обсъдим местните данъци и такси. Правилното решение се взима в условия на дебат", призовава Дойнов.