Община Сопот отменя масовите тържества по повод празника на града заради увеличения брой на новозаразени с Ковид -19 Ръководството на Община Сопот съобщи, че броят на новозаразените с COVID-19 и на настанените за болнично лечение в област Пловдив драстично се увеличава. Поради тази причина предварително обявената програма по повод 181 години от възстановяването на Общината ще бъде редуцирана, а масовите изяви отменени.
"Отново настъпва време, когато трябва да се грижим един за друг, да проявяваме разум и съобразителност. Община Сопот е отговорна към здравето на всички жители и гости. Поради тази причина е наложително да проведем тържествата по случай празника на Общината в ограничен обем и при спазване на най-строги мерки за безопасност.
Обявената предварително програма ще бъде редуцирана, събитията ще бъдат намалени, а тези, които предполагат масовост, ще бъдат отменени. Извиняваме се за това неудобство, но вярваме, че няма по-важно от здравето и в името на общото ни благоденствие е необходимо да бъдем разумни", пише в прессъобщението на ръководството на Общината до медиите.