Проблемът с управлението на болница „Иван Раев“ в Сопот все още е далеч от своето разрешаване, алармира зам.-кметът на Сопот Николай Новаков. Той посочи, че през последните месеци са се разиграли няколко рунда, в които са участвали членовете на Общинския съвет, общинската администрация, управителят на болничното заведение и представители на синдикатите и персонала. По думите му жителите на Сопот също не са останали безучастни, като темата се разисквала между гражданите и в социалните мрежи.


"Но към днешна дата резултат все още няма. Съдбата на болницата е все така неясна, позицията на управител – вакантна, а здравето на пациентите – в Божиите ръце", коментира Новаков.

Той информира още, че вчера се е състояла поредната среща на градските управници. Д-р Анастасов е бил поканен на разговор с представителите на Политическия съвет към Общински съвет – Сопот. Целта на срещата е била да се обсъди евентуалното продължаване на договора за управление на болницата, тъй като към момента процедура по избор на нов управител все още не е в ход.

Разговорът е останал с отворен край и все още не е взето решение. Договорът на д-р Стефан Анастасов изтича на 20 февруари.
Според Николай Новаков има разбиране от страна на Общинския съвет, че трябва да се направи нещо за болницата, но конкретни въпроси и предложения все още не са поставени за обсъждане. Заместник-кметът определи материята като изключително тежка и от правна и от финансова гледна точка.