В навечерието на големия християнски празник Великден, кметът на община Сопот Деян Дойнов изрази надежда и вяра, че макар и чрез технологиите всички сме заедно, а с Божията помощ, страната ни ще се избави от голямата опасност, която застрашава живота и здравето на хората.
Ето цялото обръщение на общинския градоначалник:
"Днес е Велики четвъртък, денят на Тайната вечеря и великото тайнство Евхаристия. Исус Христос се обръща към своите ученици с думите „Вземете, яжте, това е Моето тяло, пийте от нея, защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на греховете“.

Да се обърнем към вярата, да погледнем в душите си и да се помолим, макар и в домовете си, пред икона, пред запалена свещичка или в мислите и в душите си. Изправени сме пред изпитания, намираме се в опасност, която застрашава живота и здравето ни.

Нека вярваме, че с Божията помощ и по Божия милост ще бъдем пречистени и избавени. На този ден отварям вратите на своя дом, за да ви направя съпричастни към семейните ни традиции. Вярвам и чувствам, че всички сме заедно, макар и чрез технологиите.

И не забравяйте, че тялото и кръвта на Господа са велик дар. И трябва да почитаме тоя дар с благоговение и смирение".