"Община Сопот внесе в Окръжен съд Пловдив искова молба за причинени вреди от ЧСИ Мариана Обретенова в особено големи размери", това каза на извънредна пресконференция кметът на общината Деян Дойнов. Зам.-кметът Николай Новаков посочи, че с исковата молба общината иска от съда да бъдат блокирани лични имоти на частния съдебен изпълнител, за да може при следващите искове общината да бъде сигурна, че има от къде да си получи парите. Според ръководството нанесените вреди на общината от ЧСИ Мариана Обретенова възлизат на не по-малко от 1,6 млн.лева. Първата искова молба е за 372 000 лева за разноски по изпълнително дело.
"Предстои внасянето на още няколко иска срещу конкретната дама - ЧСИ. В периода, в който тя е образувала това незаконно образувано дело срещу община Сопот, е придобила доста атрактивни и апетитни имоти в различни големи и малки градове. Наш дълг като администрация е да защитим интересът на община Сопот", каза Дойнов.
"Да се връщаме и да правим разрез какво точно се е случило с пречиствателната станция? То е елементарно и просто - подписан е един незаконосъобразен анекс, с който на практика общината е била осъдена и затова нещо има досъдебно производство в главна прокуратура срещу предходното ръководство. Далаверата е простичка - прави се едно незаконно образувано дело, трупат се едни лихви и винаги се е стигало внимателно и прецизно до главниците и в крайна смета общината е плащала около 4 000 лева на ден лихви", коментира зам.-кметът Новаков.
Вижте целия запис на извънредната пресконференция на ръководството на община Сопот.