Кметът на Сопот дари ценни книги на училищата в общината

Кметът на Община Сопот Деян Дойнов посети всички училища. По повод Деня на народните будители той дари на директорите ценни книги на авторката Катя Зографова “Хроники на Вазовия род".

“Първи ноември е денят в годината, определен за израз на нашата почит и благодарност към делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Винаги съм вярвал, че всеки ден трябва да бъде посветен на смисъла и основите, които тези хора са съградили за нас.

Будителите са ни изградили като нация, извоювали са свободата ни, запазили са духа ни и са развили интелекта ни. Будителите са дали светлината в тъмната нощ и са проправяли пътя на знанието и светлината.

Сопот е дал на България не един и двама будители. Сопот е дал на България Вазовия род. Щастлив съм да даря на учебните заведения в града книгата "Хрониките на Вазовия род", защото знам, че следващият велик българин, следващият будител може сега да стои на училищния чин и да има нужда от малко вдъхновение или подкрепа, за да тръгне по пътя на светлината и знанието", посочи Дойнов.