Председателят на Съвета на директорите на ВМЗ Сопот Атанас Богданов и изпълнителният директор на държавното дружество Иван Гецов бяха на официално посещение в Арабската република Египет, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Там те са се срещнали с министъра на военното производство Мохамед ал-Асар и неговия екип.
ВМЗ е представило производствени си възможности и продуктовата гама. По време на срещата са били обсъдени различни форми на сътрудничество между българската оръжейница и военните заводи към египетското Министерство на отбраната.
Двете страни са се споразумяли да обменят посещения на технически делегации, за да уточнят конкретни параметри и да работят за тяхното изпълнение.
„След нашето посещение уверено мога да кажа, че през 2020 година ще нарасне многократно стокообменът на ВМЗ с различни производствени звена и организации в Египет. Поставихме началото на съвършено ново ниво на взаимоотношения, основано на доверие, коректно партньорство и реални резултати.“, каза директорът на ВМЗ Сопот Иван Гецов.