Деян Дойнов: Да бъдем заедно в добрите си намерения и да градим живота си с добро "Скъпи жители и гости на Община Сопот,
Христос Воскресе! Днес празнуваме един от най-светлите християнски празници – празника на вярата в нашия Бог, на вярата в нас самите и на вярата в доброто. Сега, повече от всякога, трябва да се уповаваме на вярата, да търсим и да правим добро. Днес трябва да се обърнем към своите ценности, да проявим човещина, да подадем ръка на човека до себе си и да усетим силата на съпричастието.
За Бог всички сме братя и сестри, всички сме семейство, без значение от каква националност сме, какви са убежденията ни и какви са мечтите ни. Затова се обръщам към вас така:
Братя и сестри, да си подадем ръка, да се сплотим, да обединим усилията и знанията си, да бъдем заедно в добрите си намерения и да градим живота си с добро. Нека бъде силна вярата ни, нека бъдат здрави основите на градежа ни, нека бъдем чисти в намеренията си. Видяхме пандемия, виждаме и война, виждаме сплетни и дразги. Това ли е животът, към който се стремим, това ли са основите на вярата, на това ли учи Библията и ние на това ли искаме да научим децата си? Аз казвам „Не“. Аз искам да живеем в мир, да бъде благодат и разбирателство. Нека възкресението на Божия син Исус Христос възкреси и светлината в душите ни, озари идеите и благослови добрите ни намерения. Нека бъде обща молитвата ни и в общ глас да помолим Бога за благоденствието на целия български народ и за всички народи по света.
Бъдете здрави, бъдете силни и уверени, бъдете знаещи и можещи. Да бъдат надарени с мъдрост намеренията ви и със смелост мечтите ви.
Амин!"